Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
29 maj 2017

Konferens om framtidens registerforskning

 

Föregående års registerforskningskonferens på Arlandia hade fokus på dagsläget. I år följde man upp med fokus på framtiden.

Platsen för konferensen, som ägde rum den 23 maj, var likt i fjol Arlandia Hotel utanför Stockholm. Nytt för i år var att man breddat sig ytterligare och att kongressen arrangerades gemensamt av Apotekarsocieteten, Nationella Kvalitetsregister och Vetenskapsrådet.

På programmet inom temat om framtidens registerforskning fanns ämnen som Infrastrukturer för registerbaserad forskning, Hur påverkar nya dataskyddsförordningen svensk forskning?, Kvalitetsregister i internationellt forskningssamarbete och Kvalitetsregisterforskning – nya möjligheter och utmaningar.

Förutom de gemensamma föreläsningarna hölls även i år också tre parallellseminarier.

Nedan följer några bilder från dagen:

Karin Meyer, VD för Apotekarsocieteten.
Karin Meyer, VD för Apotekarsocieteten, berättade att Apotekarsocieteten främst har som uppgift att jobba för en bra utveckling av läkemedel i Sverige samt höja kunskapen om läkemedelskedjan. Hon talade även om möjliga förbättringsområden gällande arbete med data och register.
Jan Liliemark från SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering) frågas ut efter sin föreläsning om värdering av effektivitet i klinisk vardag.
Åhörarna var ofta aktiva och ställde frågor. Här frågas professor Jan Liliemark från SBU (Statens beredning för medicinsk och social utvärdering) ut efter sin föreläsning om värdering av effektivitet i klinisk vardag.
Johan Askling från Karolinska Institutet föreläste om komplexa registerkällor och strategier vid sammanlänkande av flera datakällor.
Johan Askling från Karolinska Institutet föreläste om komplexa registerkällor och strategier vid sammanlänkande av flera datakällor: ”Vår kliniska vardag är en schweizerost av missing information!/…/Vi måste förstå: Hur stora är de här luftbubblorna och vad gör vi åt det?”
Stefan James från UCR (Uppsala Clinical Research Center) talar om pragmatiska kliniska studier.
Stefan James från UCR (Uppsala Clinical Research Center) tog upp pragmatiska kliniska studier: ”Av många skäl har det blivit så komplicerat att göra kliniska studier att det fallit tillbaka – ju bättre vi vill göra studierna, desto mer pengar kostar det/…/”

 

Klicka här för att komma till presentationer från konferensen.

Klicka här för att komma till artikeln från 2016 års forskningskonferens.

Share