Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
Blå bakgrundsbild, bok

Mallar för informationsskyldighet

2018-04-05 | Kansliet för Nationella Kvalitetsregister har tillsammans med verksamhetsföreträdare tagit fram mallar för den informationsskyldighet som både rapporterande vårdgivare och kvalitetsregister har för sin respektive behandling av personuppgifter i kvalitetsregister. Mallarna har anpassats till de nya informationskrav som framgår av dataskyddsförordningen, vilken träder i kraft den 25 maj 2018.

Mer information
Blå bakgrundsbild, svanar i sjö.

Artikeltips
16 mars till
5 april

2018-04-05 | Varannan vecka presenteras tips på artiklar kopplade till RC Syds register, kansliet, andra registercentrum samt nationell media.

Mer information
Blå bakgrundsbild, snödroppar

Nyhetsbrev #1 2018
från RCO Syd

2018-03-21 | Årets första nyhetsbrev från RCO Syd finns nu att läsa.

Mer information

RC SYD

Syftet med denna hemsida är att tillhandahålla information om RC Syd – vad vi gör och vilka vi arbetar med.

Vid specifika frågor och synpunkter på hemsidan kontakta RC Syd via e-post, telefon eller formuläret på startsidan.

Aktuellt

21 februari 2018
Rapport om Nationella Kvalitetsregister
På uppdrag av den tidigare styrgruppen för Nationella Kvalitetsregister har en granskning genomförts av Nationella Kvalitetsregister, Registercentrumorganisationerna och det nationella kansliet.
12 februari 2018
Information om den nya dataskyddsförordningen
En ny dataskyddsförordning, GDPR, införs den 25 maj 2018 och påverkar registrens arbete i flera avseenden. Ett par exempel på det är patientinformationen och rutiner för incidenthantering.
30 januari 2018
Dags att anmäla sig till Kvalitetsregister för forskning
Årets forskningskonferens om nationella kvalitetsregister äger rum den 23 maj på Radisson Blu Arlandia. Arrangörer är Nationella Kvalitetsregister, Apotekarsocieteten och Vetenskapsrådet.

Kontakta oss