Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
13 april 2017

Artikeltips 31 mars till 13 april

 

Varannan vecka presenteras tips på artiklar kopplade till RC Syds register, kansliet, andra registercentrum samt nationell media.

Nedan följer artikeltipsen från de senaste två veckorna:

 

http://lkg-registret.se/?p=408
”För att kunna jämföra resultat från olika LKG-centra måste tänder och bett bedömas likvärdigt av våra ortodontister. Den 24 mars samlades 15 ortodontister från Sveriges LKG-team i Stockholm.”
(2017-03-31)

http://www.registercentrum.se/sv/content/visualisering-av-data-%E2%80%93-seminarium-i-g%C3%B6teborg-den-6-september
”Hur visualiserar man registerdata så att de blir meningsfulla och övertygande?/…/Boka redan nu den 6 september 10–15 i din kalender. Då är du välkommen till Registercentrum Västra Götaland och vårt seminarium om visualisering av data.”
(2017-04-04)

https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2017/04/04/har-ar-arets-vassa-bidrag/
RiksSår och Senior alert har nominerats till Guldskalpellen.
(2017-04-04)

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/sverige-foer-litet-foer-avancerad-cancervard-32930
”Att utarbeta gemensamma mål för behandlingarna med gen- och cellterapi är en viktig del av att utveckla det internationella samarbetet. Ett första steg i den riktningen kan vara att ta fram ett gemensamt nordiskt kvalitetsregister för cell- och genterapier. Stockholms läns landsting bör kunna ta initiativ till ett sådant register/…/”
(2017-04-07)

http://rcsyd.se/blog/nyheter/rc-syd-besokte-registerkonferens-i-lund
”Den 7 april anordnade för tolfte året i rad Skånsk Kvalitetskraft och Enheten för strategisk kvalitetsutveckling en regional kvalitetsregisterkonferens. Temat i år var Kvalitetsregister öppnar för nya möjligheter.”
(2017-04-10)

http://www.cancercentrum.se/samverkan/om-oss/nyheter/2017/april/nytt-nationellt-system-for-canceranmalan/
”Idag lanseras CanINCA – ett nytt nationellt datasystem för canceranmälningar till Socialstyrelsens cancerregister./…/I den nya registerlösningen finns alla funktioner som behövs för att handlägga och leverera canceranmälningar vid respektive regionalt cancercentrum (RCC).”
(2017-04-10)

http://mmcup.se/?p=1085
MMCUP har konstruerat ett gemensamt formulär i 3C för barn och vuxna eftersom ”/…/det nu även är många personer över 18 år som önskar komma med i MMCUP.”
(okänt exakt datum)

Klicka här för att komma till föregående tvåveckorsperiods artikeltips.

Share