Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
31 maj 2024

Rapport från vårens SKRS-dag 2024

 

Vårens SKRS-dag (Svenskt Kvalitetsregister för Rehabilitering vid Synnedsättning) genomfördes den 24 april då cirka 60 personer från landets syncentraler samlades digitalt via Teams.

Programmet innehöll presentationer och erfarenhetsutbyte i mindre grupper. Presentationerna handlade om fortsatt arbete med implementering av mäta effekter av rehabilitering, kopplingen till nationell vårdprocess syn, validering av registret och att data från registret kommer att publiceras i Vården i siffror.
Registret har utvecklats så väl att en första validering är på gång och ska vara klar under hösten.
En stor del av dagen handlade även om att SKRS startar med registrering av barn- och ungdomar i oktober.

En utvärdering som skickades ut till alla deltagarna efter dagen resulterade i många positiva svar. Nedan följer några av de inkomna kommentarerna:

  • ”Gruppdiskussionerna ger mycket. Jag tycker det var varierat och bra innehåll under dagen!”
  • ”Tyckte det var bra presentationer och roligt att barnen ska in och de förbättringar som gjorts i SKRS.”
  • ”Intressant att diskutera att mäta effekter. Roligt att vi i min grupp var så samstämda. Bra med återkoppling från tidigare SKRS-dag gällande frågor som kommit upp. Roligt att få information om hur barnen ska registreras och att ’det är nära nu’.”

Nästa SKRS-dag hålls digitalt som heldagsmöte den 16 oktober 2024. Boka in dagen redan nu i era kalendrar.
Programmet kommer band annat att innehålla redovisning av årsrapporten för 2023, hur registret möter kraven för nästa certifieringsnivå (2) och utvecklingen av registrering av barn- och ungdomar i SKRS. Mer detaljerat program kommer längre fram.