Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
30 augusti 2021

Rapport från styrgruppsmöte 24–25 augusti

 

SKRS:s styrgrupp har under två dagar i slutet av augusti haft styrgruppsmöte där vi bland annat upprättat Årsrapporten för 2020.

På det senaste styrgruppsmötet, som hölls via Teams den 24 och 25 augusti, diskuterades utöver Årsrapporten 2020 även en rad andra ämnen.

Det är nu helt fastställt att SKRS-dagen för kontaktpersoner och avdelningschefer den 13 oktober kommer att genomföras digitalt. Inbjudan med möjlighet att anmäla sig kommer att skickas ut inom kort. Program och aktuellt material kommer att skickas ut via funktionsbrevlådan cirka två veckor före mötesdagen.

I arbetet framöver med registret kommer Syncentralen i Uppsala att erbjudas en utbildning under hösten. Där kommer grunderna för att registrera i SKRS-modulen instrueras. När denna utbildning är slutförd och de kommer i gång med sin registrering når vi en milstolpe i SKRS:s historia då det innebär att samtliga syncentraler/synenheter i hela Sverige är med och registrerar!

En annan del i framtidsplanerna är att Region Skåne, synenheten Kristianstad, som första region efter pilotenheterna i Västra Götaland och Halland, börjar upprätta och skatta mål i SKRS-modulen. En utbildningsinsats är under planering.

Visualiseringsprogrammet börjar alltmer ta form och vi kommer, om tekniken är med oss, att kunna visa hur detta fungerar under SKRS-dagen. Planeringen är sedan att vi ska kunna implementera denna version i modulen efter mötet.

Ett arbete med att uppdatera sektionen ”Vanliga Frågor” på hemsidan är slutfört och texten är nu justerad. Parallellt med detta pågår ett arbete med att uppdatera manualen. Detta arbete är inte riktigt klart, men så snart uppdateringen är gjord börjar nästa arbete med att uppdatera instruktionsfilmerna.

Detta var en liten inblick i vad som händer i registret. Välkomna till SKRS-dagen den 13 oktober!

Styrgruppen för SKRS