Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
19 maj 2022

Nyhetssammanfattning från SKRS våren 2022

 

Välkommen till en nyhetssammanfattning från SKRS (Svenskt Kvalitetsregister för Rehabilitering vid Synnedsättning) för våren 2022! Här kommer lite kort information om vad som varit och vad som är på gång.

Genomförda möten

SKRS har haft flera möten under våren 2022. Vi har både hunnit med en SKRS-dag och styrgruppsmöten. Styrgruppen har även etablerade mindre arbetsgrupper som möts kontinuerligt för att arbeta vidare med olika bitar inom SKRS.

Nya styrgruppsmedlemmar

Vi välkomnar två nya medlemmar i styrgruppen: Kristina Tornqvist och Ulrika Källström. De är båda överläkare, MD och PhD vid Skånes Universitetssjukhus i Lund.

Hemsidesuppdatering

Vi arbetar med att uppdatera SKRS:s hemsida. Så när ni är inne på hemsidan kan ni troligen märka av vissa uppdateringar.

Implementering av gruppen barn i SKRS

SKRS-barn är ett stort arbete som är pågående. Styrgruppen och arbetsgruppen barn har påbörjat ett digert förarbete för att kunna implementera barn. Planen är att detta ska ske under 2023.

Uppdatering av koder för Klassifikation av vårdåtgärder

KVÅ (Klassifikation av vårdåtgärder)-koderna är uppdaterade och kommer att publiceras när koderna är inlagda i modulen. Information om när de nya kodlistorna ska börja användas kommer att mailas ut till alla kontaktpersoner. En arbetsgrupp arbetar även med att utarbeta ett informationsmaterial om skattningen.

 

Tack för ni kikade in och uppdaterade er om våra nyheter.
Ha en fortsatt fin dag!