Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
14 februari 2020

Styrgruppsmöte 12 februari

Nu har vi haft styrgruppsmöte via Skype igen.  Vi har så många möten som möjligt via Skype, allt för att använda de medel som registret tilldelats på bästa möjlig sätt.

Arbete pågår just nu för att kunna lämna in verksamhetsberättelse för 2019.

Vi delgavs information om nya tillgänglighetsdirektivet för offentlig webb och resonerade kring vad vi behöver tänka på framöver med anledning av detta.

Det är uppmärksammat att det råder förvirring kring hur man ska starta upp en registrering i SKRS modulen. Alla rehabiliteringsinsatser startar med registrering i remissfliken. Antingen det är via en ny remiss från ögonklinik eller via en egen vårdbegäran. Rehabiliteringsarbetet fortsätter därefter med kartläggning, återbesök och till slut uppföljning. Vi ska förtydliga detta i manualen.

Arbetet med KVÅ koder som ska vara gemensamma för registreringar i SKRS modulen pågår och vi jobbar oss framåt

Vi har även en arbetsgrupp som jobbar med hur vi ska föra fram nyheter och information på ett tydligt sätt till kontaktpersoner för registret men även för alla andra som är intresserade av arbetet.

Vi gör en ny mätning av täckningsgraden på våra synenheter. Information om detta skickades ut den 11/2. Sista inlämningsdag till funktionsbrevlådan, senast den 13 mars 2020.

Nästa styrgruppsmöte via Skype är planerat till den 12/3.