Syncheferna träffades på Bosön den 25-26 april och fick bl.a en nulägesrapport om vad som är på gång i SKRS. De fick information om att anslutningsgraden är god. De flesta Synenheterna i Sverige är nu med och registrerar. Se på den nya kartan, under fliken: OM SKRS, Deltagande enheter.
Det är viktigt att antalet registreringar på respektive enhet fortsätter att öka. Att uppgifter registreras för alla personer med synnedsättning som tackar ja till att medverka. Att deras uppgifter registreras så att vi får ut variabler som kan beräknas. Viktigt är också att man är noga med att signera alla registreringar, annars kommer dessa inte med i statistiken.
Den egna enhetens statistik redovisas redan nu på dashborden. En ny dashboard kommer att presenteras inom kort. Det nya är att man här kan jämföra sig med hur det ser ut i övriga Sverige i vissa grafer.
Synenheterna i Västra Götaland och Halland fortsätter som pilotenheter att tillsammans med brukaren/patienten skatta mål som sedan registreras i modulen. Detta för att vi på sikt ska kunna få fram ett mått på effekten av vårt rehabiliteringsarbete.
En arbetsgrupp arbetar med ett förslag på övergripande yrkesspecifika KVÅ koder för utredning, för att underlätta registreringen samt att hitta gemensamma definitioner så att vi registerar likvärdigt. Denna grupp tittar också över vilka bedömningsinstrument och förberedande frågeformulär inför kartläggning som registerats så här långt. Arbetet fortsätter och kommer sannolikt att presenteras vid användarmötet som är planerat den 18/10.
Mikael Ståhl patientföreträdare, SRF och medlem i SKRS styrgrupp har skickat ut en enkät med frågor om habilitering, rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning för personer med synnedsättning till cheferna på Synverksamheterna i Sverige.
Den 3 maj hade vi styrgruppsmöte och gick bl. a. igenom verksamhetsberättelsen för 2017.
Vi återkommer med mer information.