Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
16 april 2015

Användarmöte 2015-04-16

Då var årets första användarmöte över och glädjande var att vi var drygt 40 personer (17 sjukhus) som samlades i Göteborg för att träffas, utbyta erfarenheter. Vi fick också lära oss mer om operativ behandlingen av revbensfrakturer samt det nya Bild- och interventionscentrum(BOIC) som håller på att byggas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset men även diskutera registrering, förevisade av den nya uttagsportalen som ska testas och utvärderas av registrets användare mm. Minnesanteckningar håller på att skrivas och kommer att ligga under dokument då de är klara.

Utöver det så presenterades de nya inklusionskriterier som SweTrau`s styrgrupp har utarbetat i samarbete med Svensk förening för Traumatologi. Dessa kommer från och med 2015-04-14 vara:

  • Alla patienter där det utlösts traumalarm
  • Sekundärtransporterade traumapatienter

Nästa användarmöte kommer att hållas 2015-11-25 i Stockholm. Skriv upp detta redan idag, hoppas vi kan bli ännu fler till det mötet!

Har ni några frågor om exempelvis registrering eller annat som gäller SweTrau så är ni välkomna att kontakta oss via:

Mail: traumaregister@karolinska.se
Telefon: 08-517 764 31