Datafångst

Pilottestinsamling

Vid pilottestinsamlingen genomfördes datafångsten via en direkt SQL (Structured Query Language)-fråga till driftservern i de medverkande verksamheterna i testinsamlingen. Frågan konstruerades utifrån de variabler som beslutades i projektgruppen samt under ett år som avgränsningsperiod (2015). Data på respektive region/läns driftserver är en direkt spegling av inmatningar ambulanssjuksköterskan matar in till driftservern via journalprogramvaran.
Inmatningen sker ”bedside” hos patient till ankomst till mottagande vårdenhet.

Framtida insamlingsmetod

Datafångsten inom registret är framöver tänkt att ske genom automatisk överföring av data från respektive verksamhets statistikserver. Respektive statistikserver är en spegling av driftservern med samma variabler som i testinsamlingen. Således är datafångsten en avbild av inkluderade mätpunkter av data som sjuksköterskan i ambulans för in i ambulansjournal. En automatisk överföring från verksamhetens statistikdatabas planeras ske regelbundet till Registercenter Syd via nationell tjänsteplattform eller på annat sätt och tjänstekontrakt upprättas med medverkande län/regioner. Den automatiska datafångsten kommer att ske i bakgrunden och ändrar eller påverkar inte arbetsmetoden för sköterskan i ambulansen.

Återkoppling

För ambulansregistret är det viktigt att ha onlineåterkoppling. Som användare av registret är det viktigt att så snabbt som möjligt få återkoppling på data som registrerats och ambitionen är att registret ska tillhandahålla denna funktion på samma sätt som till exempel landets förlossningskliniker har där man får återkoppling på senaste dygnets registrering redan dygnet efter.

Sammanställda data för nedladdning

Från nedladdningsboxen på sidan du nu befinner dig kan du ladda ner filer med sammanställd insamlad data för varje år.

Publicerad: 13 januari 0215
Senast uppdaterad: 20 december 2022