Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
11 april 2024

AmbuReg diskuterades i Riksdagens nya nätverk för blåljusorganisationer

 

I början av året deltog representanter från Flisa (Föreningen för Ledningsansvariga Inom Svensk Ambulanssjukvård) i ett möte för ett nystartat nätverk på riksdagsnivå för blåljusorganisationer. På mötet diskuterades bland annat AmbuReg (Ambulansregistret).

Riksdagsledamoten Thomas Ragnarsson från Moderaterna har i Riksdagen startat ett nätverk för blåljusorganisationer. Thomas ingår i Socialutskottet med folkhälsa som sitt huvudområde. Thomas, som är specialistutbildad ambulanssjuksköterska med trettio års erfarenhet, bland annat som ambulanschef i Ljungby, ville bilda ett nätverk för alla blåljusorganisationer och lyfta fram dem i ljuset inom riksdagspolitiken. Inom detta såg han Flisa som en självklar aktör och bjöd in dem till ett seminarium i januari där Flisa själva fick sätta agendan. På mötet informerade Flisa om hur alarmerings- och ambulanssjukvården i landet fungerar, samt vilka möjligheter och utmaningar man ser.

Bland deltagarna från Flisa fanns AmbuRegs biträdande registerhållare Glenn Larsson som bidrog till att lyfta upp AmbuReg på agendan och informera om registret. En annan deltagare från Flisa, Henrik Lindlöf, verksamhetschef för ambulanssjukvården och Sjukvårdens Larmcentral i Region Västmanland, uttryckte efter mötet att AmbuReg är viktigare för att kunna utveckla verksamheten än vad man kan tro. Han ser AmbuReg som en förutsättning och registret bidrar till att utveckla ambulanssjukvården från en vetenskaplig grund.

I samband med mötet har Flisa till sitt senaste nummer av Flisa Magazine skrivit en längre artikel som går in mer i detalj på nätverkets syfte och vad mötet betyder för ambulansverksamheten.
Klicka här för att komma till artikeln i sin helhet.