Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
3 september 2019

Höstens första styrgruppsmöte.

Den 27 och 28 augusti träffades hela styrgruppen på Syncentralen i Stockholm. Detta för att starta upp arbetet med SKRS efter sommaren.

Under mötet valdes Fanny Franzén Petersson till ny Registerhållare för SKRS. Anne Granath sitter fortsatt med i styrgruppen som styrgruppsmedlem.
Annelie Lindberg tackades av efter många år i SKRS styrgrupp. Under hösten får vi en ny styrgruppsmedlem i Emelie Lombard, kurator på synenheten, Region Skåne.

Under mötesdagarna tittade vi bl.a. över ekonomin. Vi resonerade kring de uppgifter som kommit in till registret. Innan sommaren gjorde vi ett utskick till alla registrerande enheter och efterfrågade uppgifter om täckningsgraden. Det är ytterst angeläget att vi kan redovisa täckningsgraden i SKRS och att vi kommer upp i en täckningsgrad på 80 % inom två år. En fråga som vi alla kommer att få arbeta vidare med framöver.

Vi fick en rapport från Synenheterna i Västra Götaland och Halland, pilotenheter som skattar uppsatta mål i modulen. Synenheterna i Västra Götaland har arbetat fram en skattningshjälp enligt ICF som ska implementeras på Syncentralen Halland under hösten.

Vi håller på med förberedelser inför användarmötet 16/10. Se länken som ligger främst på hemsidan.

Den 29/8 stannade en arbetsgrupp kvar i Stockholm och jobbade vidare med att utforma en KVÅ lista med behandlande koder som vi gemensamt kan komma att använda på synenheterna i Sverige framöver. Detta arbete pågår alltjämt.

Var uppmärksam på förändringarna som gjorts i modulen. Utredande KVÅ koder, samlingskoder för olika yrkesgrupper finns förvalda i modulen. Ett nytt bedömningsinstrument (ICF) finns nu också förvalt. När en rehabiliteringsplan görs och registreras i modulen måste man göra ett aktivt val genom att ta bort bocken som finns i rutan `Ej utförd´, datum för IHP/IRP blir då automatiskt ifylld med det datum som kartläggningsbesöket påbörjats.
Mer om detta står i användarmanualen som finns på hemsidan under fliken REGISTRERING/ Användarmanual.

Detta var en liten kort resumé från våra mötesdagar/Lotta