Nationellt PROM-seminarium

Den 8 november, det vill säga dagen innan Nationella Kvalitetsregisterkonferensen, anordnas årets PROM-seminarium. Programmet har utarbetats i samråd med registercentrumorganisationernas PROM-nätverk.

Susanne Albrecht, utvecklingsledare hos RC Syd, kommenterar arbetet med seminariet:
– Ett PROM-seminarium i anslutning till höstens nationella kvalitetsregisterdag och ett tätare samarbete skapar möjligheter på flera plan. Kontakten utökas mellan registercentrum och utbytet av kunskap och erfarenheter stärker sammanhållningen. Vi satsar på att skapa ett brett och intressant program om PROM ur flera perspektiv: sjukdomsspecifika och generiska, nya tekniska lösningar och framför allt framtidens item banking.

En av de inbjudna föreläsarna är Caroline Terwee, koordinator för holländska PROMIS-projektet. Deltar gör också Evalill Nilsson och John Chaplin som kommer att berätta om läget i det svenska PROMIS-projektet. Andra ämnen som kommer att beröras är PROM från svenska kvalitetsregister, avtal, licenser, juridik och teknisk lösning via 1177.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och fika, men får du förhinder efter att du anmält dig är det viktigt att du meddelar oss.
Detaljerat program och mer information kommer att skickas ut senare i år. Länk till anmälan skickas ut i augusti.

För frågor om seminariet kontakta oss på rcsydkarlskrona@ltblekinge.se